Tiramisu - reiser med smak

Switch to desktop

Vandring i vårlige Toscana med Kjell Helle-Olsen og Tiramisu 25 april - 2. mai 2018

blåregn    FULLTEGNET  Opplev våren i Toscana
 - en vandring på pilegrimsvei i verdensarvenes rike.

Våren og forsommeren i Toscana er en orgie i farger. Irrgrønt gras, røde valmuer, hvite akasier og fiolette orkideer lager sterke kontraster til de sølvfargede olivenlundene – og de mange vinstokkene i det bølgende landskapet. Klaser med blåregn henger langs murer og gjerder i de gamle middelalderbyene. Fosforgrønne firfisler piler ut og inn av gjemmestedene sine på jakt etter mat -enten det er i den gule sandsteinen omkring San Gimignano, den knallrøde jorden omkring Siena – eller den grå leirjorden i Orciadalen.
Alt dette og mye, mye mer kan du oppleve på vandreturen langs Via Francigena 25.april – 2. mai 2018.

«Via Francigena» var middelalderens mest benyttede pilegrimsvei fra Nord-Europa mot Roma og videre til Jerusalem. Store deler av ruten gjennom Italia er i løpet av de siste 15 årene blitt merket – og er har nå gjenoppstått som et alternativ til den populære Santiagoruten.
Særlig i Toscana har vandreentusiaster lagt sin elsk på ruten som er blitt mer og mer populær for hvert år.

Vårens tur går gjennom noen av Toscanas vakreste kulturlandskap og eventyrlige, små middelalderbyer. Som tidligere tiders pilegrimer vandrer vi gjennom vinmarker, svale løvskoger og langs bekkedrag. Vi kommer i nærkontakt med forsvarsverk fra den tiden Siena og Firenze var hovedfiender; stanser ved kirker og klostre – og spiser lunsj på familiedrevne vingårder og en gård som produserer pecorino – den berømte saueosten. 

valmuerTuren er todelt.
Første del tar for seg den fem mil lange strekningen mellom middelalderbyen San Gimignano og Siena (begge står på UNESCOs verdensarvliste). Deretter forflytter vi oss og utforsker den forholdsvis ukjente Orciadalen, som ligger helt sør i Toscana. Hele dette velpleide rennessanselandskapet kom i 2004 inn på UNESCOs verdensarvliste – det finnes ikke maken i verden.
Vi overnatter bare to forskjellige steder og blir hver dag fraktet til startstedet for turen/evt tilbake til hotellet med buss. Dagsetappene er fra 9 til 15 km og turene går i hovedsak langs stier og grusveier. Du kan velge å bli kjørt i drosje siste delen av dagsetappene (ikke inkludert) – og evt sløyfe en eller flere etapper.
Kjell Helle-Olsen er turleder sammen med daglig leder i Tiramisu.

 

 

  PROGRAM FOR TUREN:

Turprogrammet kan bli justert dersom værforholdene tilsier det.

Dag 1
vår i ToscanaFly fra Stavanger kl 12.00 – eller fra Oslo kl 11.55 via Amsterdam til Firenze. Derfra egen buss til den kjente middelalderbyen med de mange tårnene, San Gimignano. Der skal vi bo på på Hotel Cisterna, midt i den eldste delen av byen. Middag på hotellet.

Tidspunkt: 25. april - 2.mai 2018

 

 

 

 

 

 

Dag 2

Gruppebilde San Gimignano

Vi starter vandringen direkte fra hotellet. Matpakkelunsj underveis. Om ettermiddagen blir vi kjørt tilbake til San Gimignano, der vi skal bli bedre kjent i dette eventyret av en by. San Gimignano er en av de mange byene vi skal besøke som står på verdensarvlista.

Middag på hotellet eller i byen.

 

 

 

 

 

Dag 3

ved MonteriggioniDenne dagen tar bussen oss tilbake til der vi stoppet 2. dag. Derfra vandrer vi på gammel havbunn og forbi borger og klostre til den lille festningsbyen Monteriggioni – et av de mest kjente fotomotivene i Toscana. Formiddagsmat i Strove. Vi ankommer borgen i Monteriggioni tidlig ettermiddag, og spiser middag her om kvelden. Etter middag tar bussen oss tilbake til hotellet vårt.

 

                     

 

 

 

 

Dag 4

Sienarøde jorderBussen kører oss tilbake til Monteriggioni der vi starter vandringen mot Siena. Det blir ekte italiensk lunsj hjemme hos Marcello, på en rasteplass spesiallaget for vandrere. Vi fortsetter vandringen et par kilometer til før bussen henter oss og kjører oss til byporten i Siena. Derfra går vi pilegrimsleden gjennom byen, via den imponerende Duomoen  og fram til Il Campo, kanskje Italias vakreste piazza. Der blir det pizzamiddag før bussen kjører oss en drøy time til Hotel Casanova i San Quirico d'Orcia. Dette hyggelige spahotellet med utendørs og innendørs basseng, blir basen vår de neste dagene.

 

 

 

Dag 5

utsikt fra CasanovaFra hotellet er det panoramautsikt over den vakre Orciadalen. Etter frokost vandrer vi gjennom det vakre landskapet til Pienza, ca. 10 km. Denne rennessansebyen ble skapt av pave Pius 2. I nærheten blir det lett ostesmaking på en gård som produserer den gode saueosten Pecorino. Etterpå blir vi fraktet tilbake til hotellet vårt. Middag i San Quirico eller på hotellet.

 

 

 

  

 Dag 6

11turen San quiricolunsj i Orciadalen

 

 

 

 

 

 

Vi blir kjørt til kirken San Antimo sør for Montalcino, vakkert beliggende mellom drueranker og oliventrær. Dette romanske mesterverket ble innviet av Karl den store ca 780. Fra kirken vandrer vi tilbake til San Quirico gjennom det unike renessanselandskapet med sine sypresser, åser og borger. Det er her den verdenskjente brunellovinen blir produsert. Matpakke underveis. Turen ender med toscansk middag på en liten økologisk familiedrevet gård. Etterpå er det en times lett vandring tilbake til hotellet. Turlengde i alt: 16 km

 

  

Dag 7

Bad i Bagno VignoniVi blir kjørt opp til nabobyen Rocca d'Orcia som ligger øverst på en fjelltopp. Vi studerer det imponerende steinarbeidet og utsikten fra middelalderbyen før vi går ned til Bagno Vignoni, byen med de varme kildene. Der kan vi enten ta et bad – eller vaske beina i det varme vannet. Det blir liten matpakke på turen. Fra Bagno Vignoni legger vi veien om en annen familiedrevet vingård, der vi spiser tidlig middag og får smake på vinen og oljen. Ved dårlig vær spiser vi i Bagno Vignoni. Etterpå er det en lett tur tilbake til San Quirico og hotellet.

  

 

 

Dag 8
Hjemreise etter frokost. Buss til Firenze og fly derfra. I Stavanger kl 1835.

 PRIS
Prisen er kr 16500, enkeltromtillegg kr 2100. Prisen kan bli justert i forhold til utviklingen av euroen.
Prisen inkluderer:
Flyreise med flyskatter fra Stavanger, transport alle dager, dobbeltrom med frokost på hyggelig hotell, middag hver kveld, lunsj eller matpakkelunsj dag 2, 3, 4, 5, 6 og 7. Ikke inkludert er drikke de få dagene vi spiser på hotellet.
Vi kan skaffe flybilletter fra andre steder i landet mot et lite tillegg. Du kan også velge å utvide oppholdet dit, vi hjelper deg.
Depositum kr. 3000 blir fakturert ved påmelding. Påmelding så raskt som mulig.

Turopplegget er i stadig utvikling
orkideVandretur på pilegrimsleden i Toscana ble først gjennomført i april 2013 med turleder Lise Foss. Kjell Helle-Olsen har vært turleder fra oktober 2014. Ingen turer har vært like. Fargene, plantelivet, temperatur og værforhold varierer – og det er stor forskjell på Toscana om våren og om høsten.
I tillegg er selve turopplegget endret litt fra gang til gang – og vi oppdager stadig nye små perler som vi får lyst til å flette inn. Det gjelder også på denne turen.

Bli med Tiramisu på vandretur - med det lille ekstra!

Her kan du laste ned utskriftsvennlig versjon

 Noen har problem med påmelding på sidene våre. Send for sikkerhets skyld en liten påmelding til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.